Na velikonoční výstavě

Na výstavě byly vidět stovky velikonočních nápadů

17

O velikonoční výstavě, uspořádané v Chodové Plané v roce 2009, informoval 7. dubna 2009 v Tachovském deníku jeho šéfredaktor Jiří Kohout. Ani u tohoto článku nechybí v internetovém vydání rozsáhlá fotogalerie.

 

Článek si lze přečíst ZDE. Celý text (bez fotografií) naleznete také níže.

 

 

*      *      *      *      *

 

 

Na výstavě byly vidět stovky velikonočních nápadů


 

Chodová Planá - Velikonoční věnce sestavené ze skořápek vajíček, několikametrová pomlázka, keramika, polštářky, květinové aranže. Takové a mnoho dalších výrobků nabízela výstava velikonočních dekorací, kterou mohli lidé navštívit od pátku do neděle v kulturním domě v Chodové Plané.

 

„Je to už třetí výstava, kterou pořádáme. První byla loni před Velikonocemi, další před Vánoci,“ sdělila nám jedna z organizátorek, Blanka Gálisová.

 

Exponáty dodali drobní domácí výrobci z Chodové Plané a okolí. „Máme tady také výrobky z Hradce Králové. To jsou naši známí, kteří k nám jezdí, tak dodali nějaké exponáty,“ doplnila Gálisová.

 

Výrobci velikonočních dekorací se mohli přihlásit přímo, pořadatelé také rozdávali letáčky s výzvou pro dodání zajímavých předmětů. „Výstavy se pořádají také v Drmouli, a tak si předměty vyměňujeme,“ dozvěděli jsme se od pořadatelů.

 

Výstavu připravovalo v patře kulturního domu zhruba deset lidí, přes víkend si na ní našla cesty řada návštěvníků. Upoutaly především velikonoční věnce zhotovené ze skořápek, z kůry stromů, zapůsobily rovněž květinové dekorace.