Chodová Planá se už chystá na Vánoce

03

O vánoční výstavě v Chodové Plané informoval redaktor Tachovského deníku Josef Holek. Jeho článek z 26. listopadu 2012 si lze přečíst ZDE. Celý text (bez fotografií) naleznete také níže.

 

 

*        *        *        *         *

 

 

Chodová Planá se už chystá na Vánoce

 

Chodová Planá – Vánoční výstava ručních prací má už v Chodové Plané dobrý zvuk a těší se tak čím dál větší oblibě.

 

V pátek a v sobotu se ve zdejším kulturním domě konala už podeváté. Pořádalo ji společně s místní základní školou Občanské sdružení pro obnovu tepelského regionu. Výtěžek z akce půjde na obnovu boněnovského kostela.

 

K vidění tu byly ruční práce místních dětí i dospělých, sdružení dále oslovilo například místní mateřskou a základní školu, plánskou základní školu, středisko Víteček nebo Domov pro osoby se zdravotním postižením Mnichov.

 

Návštěvníci si měli možnost zakoupit například adventní věnce, proutěné doplňky, svíčky, perníčky, keramiku nebo obrázky.

 

Peníze získané z prodeje jdou na obnovu kostela Všech svatých v Boněnově. „Nejen z těchto peněz už jsme opravili střechu, zahájili jsme i obnovu věže, kterou jsme provizorně zastřešili a opravili jsme i klenby. Letos se nám podařilo hydroizolovat zdivo," vyjmenoval Aleš Moravec, pořadatel a předseda sdružení s tím, že na akci se vybere zhruba čtyři až pět tisíc korun.

 

„Libí se mi všechno, hlavně mě ale zaujal perníkový kostel," podotkla Kristýnka Kohoutová z Teplé, která výstavu navštívila s tatínkem a sestrou Verunkou.

 

Další prodejní výstava se bude konat příští rok, těsně před Velikonocemi.


Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/chodova-plana-se-uz-chysta-na-vanoce-20121126.html